Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες υπήκοοι τρίτων χωρών, κατά την άφιξη τους στο νησί. Τέσσερα ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο δίμηνο


Τρεις γυναίκες, υπήκοοι τρίτων χωρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Ειδικότερα οι τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε μετά την αποβίβασή τους από πτήση προερχόμενη από το αεροδρόμιο της Αθήνας, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καθόλου ταξιδιωτικά έγγραφα μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίσθηκαν ότι τα έχασαν κατά την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο.

Η υπόθεση είναι αρκετά περίεργη με δεδομένο ότι τους τελευταίους δύο μήνες, κυρίως από Μάρτιο και μετά έχουν εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τέσσερις φορές τουλάχιστον, αντίστοιχες περιπτώσεις αλλοδαπών οι οποίοι έρχονται στο νησί μας είτε χωρίς έγγραφα είτε με πλαστά έγγραφα.

Το γεγονός σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές κυρίως ως προς το ζήτημα των ελέγχων στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως στον κεντρικό και μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας, δεν γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι στους επιβάτες και αυτοί ανενόχλητοι ανενόχλητοι ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο ή ταυτότητα.

Πηγή stonisi.gr