Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ρόδος: Την Τετάρτη θα απολογηθούν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεταναστών

Την Τετάρτη θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, οι 2 αλλοδαποί που συνελήφθησαν, το βράδυ της 29ης Απριλίου 2021, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν 34χρονο Βούλγαρο κι έναν 29χρονο Σύρο, που κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με τις ειδικότερες μορφές της παραλαβής, διευκόλυνσης μεταφοράς και εξασφάλισης καταλύματος για απόκρυψη πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου σε ελληνικό έδαφος από κοινού κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, ηθική αυτουργία του ενός εξ αυτών στην ανωτέρω πράξη όπως και με την ειδικότερη μορφή μεταφοράς από το εξωτερικό εκ κερδοσκοπίας και για το αδίκημα της απείθειας.

Κατά την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ο πρώτος κατηγορούμενος δήλωσε ότι προέβη στην παραλαβή 3 ατόμων από το σημείο αποβίβασής τους με σκοπό να τους μεταφέρει στην πόλη της Ρόδου έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 500 ευρώ ενεργώντας υπό τις εντολές του δεύτερου κατηγορουμένου καθώς και υπό τις οδηγίες αλλοδαπού Παλαιστινιακής καταγωγής, ηλικίας 26 ετών. Ο δεύτερος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι ενήργησε από κοινού με τον πρώτο, και υπέδειξε τον αλλοδαπό Παλαιστινιακής καταγωγής ως το άτομο από το οποίο αμφότεροι λάμβαναν εντολές ο μεν πρώτος για την παραλαβή και μεταφορά των παράτυπων μεταναστών ενώ ο δεύτερος για την εξασφάλιση προσωρινής διαμονής αποκρύπτοντάς τους από τις Αρχές.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο αλλοδαπός Παλαιστινιακής καταγωγής ενεργούσε σε συνεργασία με έτερο αλλοδαπό ίδιας καταγωγής ο οποίος τον ενημέρωνε για το σημείο και την ώρα αποβίβασης των παράτυπων μεταναστών στη Ρόδο.

Σημειώνεται εις βάρος του 26χρονου έχει εκδοθεί και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας της Κω για εμπλοκή του και σε άλλη υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις των μεταφερόμενων μεταναστών για την μεταφοράς τους από την Τουρκία στην Ρόδο πλήρωσαν περίπου 3.500 ευρώ έκαστος.

Οπως έγραψε η «δ», βραδινές ώρες της 29/04/2021, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για αποβιβασθέντες αλλοδαπούς, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου 34χρονο αλλοδαπό ως οδηγό οχήματος να επιβιβάζει από κοινού με 29χρονο αλλοδαπό τρεις ακόμη αλλοδαπούς στο ως άνω όχημα.

Ο 34χρονος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο, ενώ ο 29χρονος και οι έτεροι τρεις τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή, προς άγνωστη κατεύθυνση. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 34χρονος, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Από πραγματοποιηθείσες στην ευρύτερη περιοχή Θεολόγου – Σορώνης έρευνες, εντοπίστηκαν επιπροσθέτως πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του 34χρονου, συνελήφθη έτερος αλλοδαπός, ενώ και οι δύο υπέδειξαν τον 29χρονο ως το άτομο από το οποίο λάμβαναν οδηγίες.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και επισταμένων ερευνών από στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κ.Λ. Ρόδου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 29χρονος αλλοδαπός, όπως επίσης και οι έτεροι τρεις που είχαν μέχρι στιγμής διαφύγει της σύλληψης.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Νικήτας Μπόλκας και Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Πηγή limenikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου