Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, υποθέσεις παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και απόπειρας απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέστηκαν σε βάρος 56χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 56χρονος κατήγγειλε ότι από τα τέλη του μηνός Φεβρουαρίου έως τις αρχές του μηνός Απριλίου του τρέχοντος έτους, άγνωστο άτομο απέκτησε παράνομη πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, ενώ στη συνεχεία αποπειράθηκε ανεπιτυχώς σε τέσσερις διαφορετικούς χρόνους, να αποσπάσει μέσω διαδικτύου με διάφορους τρόπους χρηματικά ποσά.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 21χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, καθώς και για απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατά εξακολούθηση.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


ΠΗΓΗ   fouit.gr