Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Καβάλα: Σύλληψη ενός διακινητή και 4 μη νόμιμων μεταναστών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

Συνολικά τη Δευτέρα και την Τρίτη συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις 9 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη (7 και 8-6-2021), στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας 3 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας 7/6, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου -Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Στην τρίτη περίπτωση, το πρωί της Τρίτης (8/6), στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν (στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης) τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο και δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγή kavalapost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου