Λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση Χαρέλα ήρθε το ατύχημα


Προφητική αποδείχθηκε η πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) Παναγιώτη Χαρέλα στο ράδιο Χρόνος 87.5fm για την επικινδυνότητα των δρομολογίων διακινητών μεταναστών.

Δήλωνε πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ: «Οι διακινητές τρέχουν σαν τρελοί. Φορτώνουν μετανάστες κι αρχίζουν να τρέχουν με 180 και 200 χιλιόμετρα. Είναι διεθνή κυκλώματα διακινητών […] να δείξουμε όλοι την προσοχή μας, γιατί το φαινόμενο αυξάνεται και γίνεται αρκετά επικίνδυνο. Είναι κίνδυνος-θάνατος στην κυριολεξία, όχι μεταφορικά, αυτοί οι διακινητές με τις κούρσες θανάτου, που δεν υπολογίζουν καμία ανθρώπινη ζωή: ούτε τη δική τους ούτε των μεταναστών που κουβαλούν ούτε των ανυποψίαστων οδηγών στο εθνικό δίκτυο».

Μερικές ημέρες αργότερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το τροχαίο ατύχημα έγινε πραγματικότητα, με τρεις μη νόμιμους μετανάστες να τραυματίζονται. Το περιστατικό συνέβη στο Νομό Ξάνθης, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου έκαναν σήμα στάσης στο όχημα αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος όμως δεν συμμορφώθηκε κι άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα. Τελικά, το όχημα εξετράπη σε αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών διακινούμενων που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία. Μάλιστα, ο διακινητής ούτε που γνώριζε να οδηγάει!

Κι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, καθώς σύμφωνα με αναγνώστη του «Χ» πριν μερικές ημέρες στον επαρχιακό οδό Λοφαρίου-Στρύμης όχημα διακινητή ανατράπηκε με αποτέλεσμα να καταλήξει όπως το βλέπετε στην φωτογραφία, με λεπτομέρειες της υπόθεσης να μην είναι γνωστές.

Εδώ όλη η συνέντευξη του Π. Χαρέλα

Πηγή xronos.gr