Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr μιλά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μία από τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν η ενίσχυση των μέσων για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών στα σύνορα. Μεταξύ άλλων εξελιγμένων διαδικασιών και μηχανημάτων (θερμικές κάμερες, drones, ανιχνευτές ψεύδους, αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης κλπ) μεταφέρθηκαν και κανόνια ήχου (Long Range Acoustic Device – LRAD).

Αυτό προκάλεσε της αντίδραση όλων των συνήθων σε αυτές τις περιπτώσεις παραφυάδων και περικοκλάδων των Βρυξελλών με προεξάρχουσα τη γνωστή Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.

Η οποία, όπως και οι υπόλοιποι της συνομοταξίας βρίσκονται σε νάρκη καθ΄ όλο το διάστημα κατά το οποίο η Τουρκία στέλνει κατευθυνόμενα και χειραγωγούμενα μπουλούκια οργανώνοντας απόπειρες εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μόλις όμως μυριστούν κινήσεις προάσπισης εθνικής κυριαρχίας και φύλαξης εθνικών συνόρων που στην περίπτωσή μας είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ξυπνούν όπως η βροχή ξυπνά τα σαλιγκάρια.

Και τότε θυμούνται τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τα «δικαιώματα των προσφύγων». Προσπερνώντας το γεγονός ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες, προφανώς τα δικαιώματά τους παραβιάζονται μόνο στην από ‘δω πλευρά. Όταν ο Ερντογάν τους μαζεύει από 90 χώρες φτιάχνοντας και αερογέφυρα από την Αφρική για να τους χρησιμοποιεί ως μοχλό εκβιασμού προς την Ευρώπη και να αποσπά χρήματα και διπλωματικά ανταλλάγματα, αυτό δεν είναι trafficking, αλλά migration tour αναψυχής.

Όταν η Τουρκία οργανώνει μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό έδαφος και το παραδέχονται με δημόσιες δηλώσεις τους Τούρκοι υπουργοί, όταν δηλαδή πρόκειται για καραμπινάτη χειραγώγηση χιλιάδων ανθρώπων του οποίους αφού τους συγκεντρώνει από τα πέρατα του κόσμου τους χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό, επιδιώκοντας μάλιστα να τους εκθέσει σε κίνδυνο για να κατηγορήσει την Ελλάδα, η ευαίσθητη πανίδα των Βρυξελλών τρώει μύδια και πίνει βελγικές μπύρες στη Grand Place.

Η χρήση των ηχητικών κανονιών είναι «ένας περίεργος τρόπος φύλαξης των συνόρων, ελπίζω να είναι μια πρακτική που σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα, είναι κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί» είπε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Στη δουλεμπορική τακτική τής Τουρκίας δεν βρίσκει τίποτα περίεργο, εκεί όλα έχουν διευκρινιστεί. Περίεργη της φαίνεται μόνο η φύλαξη των συνόρων έναντι εκβιαστών οι οποίοι απομυζούν κονδύλια από την Ευρώπη. Και ταυτόχρονα την εποικίζουν, για να μην ξεχνάμε και την ιερή αποστολή του «θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Η Αριστερή Γερμανίδα ευρωβουλευτής Κορνέλια Ερνστ είπε ότι τα μέτρα στα σύνορα «καθιστούν αδύνατο σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να βρουν προστασία». Κάποιος να τη ρωτήσει από τι κινδυνεύουν. Διότι αν κινδυνεύουν από το τουρκικό καθεστώς θα πρέπει να καταγγείλει την Τουρκία στην οποία βρίσκονται. Αν κινδύνευαν στη χώρα τους και πέρασαν στην Τουρκία για να προστατευθούν δεν έχουν λόγο να περάσουν παράνομα σε τρίτη κράτος, διότι η Τουρκία είναι χαρακτηρισμένη ως ασφαλής χώρα. Και ορθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην εξετάζει αιτήσεις ασύλου όσων προέρχονται από εκεί.

Αν παρόλα αυτά η ίδια η Τουρκία τους καθοδηγεί ή τους υποχρεώνει να περάσουν τα σύνορα για να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη πάλι η Τουρκία πρέπει να καταγγελθεί.

Πως γίνεται όλοι αυτοί να έχουν πρόβλημα με την Ελλάδα που φυλάει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και όχι με την Τουρκία που τα παραβιάζει μαζί και το Διεθνές Δίκαιο. Αν ρίξει κάποιος καμιά ματιά στα δις ευρώ που είναι ο τζίρος από το σύγχρονο δουλεμπόριο των δήθεν ανθρωπιστών, ίσως αρχίσει να βρίσκει απαντήσεις.

Πηγή pagenews.gr