Συλλήψεις μετά από καταδίωξη και επικίνδυνους ελιγμούς που έκαναν για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, δύο διακινητών λαθρομεταναστών είχαμε τις τελευταίες ώρες σε Έβρο και Ροδόπη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Συνελήφθησαν χθες (26-6-2021), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον ένα δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Διαλαμπής -Κοπτερού, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές αντιστάθηκαν κατά την σύλληψη τους, καθώς επίσης στερούνται άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Διδυμοτείχου”.


ΠΗΓΗ   evros-news.gr