ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Λινού: «Να εμβολιαστούν πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δεν έχουν χαρτιά»

Για την εμβολιαστική εκστρατεία μίλησε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, επισημαίνοντας δύο πράγματα: ότι πρέπει να εμβολιαστούν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, δηλαδή να γίνει το εμβόλιο κατ’ οίκον.

«Άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα, συχνά και υπό άθλιες συνθήκες, πρέπει, έχουν ή δεν έχουν χαρτιά, να εμβολιαστούν άνευ όρων, ιδίως καθώς έχουμε πολλούς μετανάστες που απασχολούνται και στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Λινού.

Και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να υπάρξει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους ανθρώπους στο σπίτι, που δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Σε ότι αφορά όσους εκφράζουν φόβο για το εμβόλιο, η καθηγήτρια επεσήμανε, χωρίς να εξαπολύει κατηγορίες, εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους της: «Χρειάζεται έντονη εξειδικευμένη επικοινωνιακή προσπάθεια για να πειστούν όσοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, να δούμε γιατί φοβούνται και να υπάρχει μήνυμα για αυτούς. Να δούμε ποια είναι τα ερωτήματα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις. Το θέμα είναι και ποιος πρέπει να το πει αυτό: μπορεί να είναι ο παπάς του χωριού, ο πολιτικός αρχηγός ή ο επικεφαλής μιας οργάνωσης».

Καταλήγοντας τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους: «Η ακτινοβολία διευκολύνει να απενεργοποιηθεί πιο γρήγορα ο ιός, ενώ ο καιρός μας προδιαθέτει να είμαστε περισσότερο έξω που βοηθά στην μη μετάδοση του κορωνοϊού».

Πηγή newsbreak.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου