Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος

 

Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα αναμένεται να εφαρμοστεί από την Τετάρτη, 2 Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο κατέστρωσαν επιτελείς αξιωματικοί της αστυνομίας και το παρουσίασαν σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος και έδωσε εντολή να εφαρμοστεί άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης από την λεωφόρο Κατεχάκη, το σχέδιο προβλέπει την ενίσχυση του συντονισμού των υπηρεσιών και σε επίπεδο πληροφοριών, αλλά και σε επίπεδο ενεργειών, ενώ πρόκειται να γίνει και μία αναδιάταξη των δυνάμεων.

Ενεργό ρόλο στο νέο σχέδιο θα έχει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία ανά περίσταση θα συνεπικουρείται από τα τμήματα Εκβιαστών, Ληστειών, Ανθρωποκτονιών, ενώ θα συνεκτιμούνται πληροφορίες από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την Οικονομική Αστυνομία.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο δεν αφορά μόνο στην Αττική, αλλά πληροφοριακά δεδομένα από όλη την επικράτεια θα διοχετεύονται στις κεντρικές υπηρεσίες, στελέχη των οποίων θα τις αξιολογούν και αξιοποιούν.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η χαρτογράφηση νυχτερινών κέντρων, ομάδων εκβιαστών, αλλά και λεπτομέρειες για την αντιπαλότητα μεταξύ των συμμοριών, δεδομένα που υπάρχουν και στον φάκελο, τον οποίο υπέβαλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο.

Από τις αρχές του έτους τέσσερις δολοφονίες αποδίδονται σε πράξεις του Οργανωμένου Εγκλήματος, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ τους.
Τελευταία η δολοφονία του 39χρονου πρώην πυγμάχου στη Βάρη, με τους εκτελεστές να τον γκαζώνουν με καλάσνικοφ. Προηγήθηκε κατά δεκαπέντε ώρες εκείνη του άνδρα από την Αλβανία μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια, του παλαίμαχου πυγμάχου με το προσωνύμιο «Κεφάλας» στη Μεταμόρφωση και του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Όλα τα θύματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και οι δολοφονίες τους παραμένουν ανεξιχνίαστες.
Εκτέλεση που αποδίδεται, λόγω του τρόπου δράσης, στο Οργανωμένο Έγκλημα ήταν και εκείνη του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μπροστά στο σπίτι του στον Άλιμο, στις 9 του περασμένου Απριλίου.
Κομβικής σημασίας για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ήταν η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, με τους γνωρίζοντες τις πρόσωπα και πράγματα στον κόσμο της νύχτας να τονίζουν ότι από τότε διαταράχθηκαν οι ισορροπίες.


ΠΗΓΗ   huffingtonpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου