Με εύηχες προτάσεις για τα αυτιά των κατοίκων της Σάμου περιγράφεται η δημιουργία του νέου Κ.Υ.Τ στην Σάμο
, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η σκληρή πραγματικότητα δείχνει το «ανελέητο πρόσωπό» της.

Το samos24.gr στα πλαίσια του ρεπορτάζ του επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την φύλαξη της νέας δομής, οι οποίοι δεν μασάνε τα λόγια τους και εκφράζουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αλήθεια πως θα στελεχωθεί το νέο ΚΥΤ;

Από ποιους; «Ήδη έχουμε τεράστια κενά στην οργανική και στην υπάρχουσα δύναμή μας!!! Η αιμορραγία του προσωπικού συνεχίζεται αφού φεύγουν τρεις αξιωματικοί και έρχονται μετά από πολλά κλάματα δύο νέοι από τη σχολή…νεοεξερχομενοι! Όσον αφορά τους κατώτερους φεύγουν 22 και έρχονται 4 κάθε Σεπτέμβριο!!! Δε θα έχουμε μαντήλι να κλάψουμε!» Αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή μας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου μας κατά πόσο θα μπορέσει η αρμόδια υπηρεσία να εξασφαλίσει την ασφάλεια για τους ντόπιους στο νησί, η απάντηση αποδεικνύει την τρομερή έλλειψη οργάνωσης και ετοιμότητας του κράτους.

«Η υπηρεσιακή καθημερινότητα θα ντυθεί με ζοφερά χρώματα γιατί δε θα μπορούμε να κάνουμε τα πλέον απλά! Η δε “άνωθεν διοίκηση” κοιτάζει να “υποτιμήσει” αριθμητικά το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία της νέας Υποδιεύθυνσης Μετανάστευσης και Ασύλου που θα λειτουργήσει στο νέο ΚΥΤ, αφού οι απαιτούμενοι αριθμοί για στελέχωσή του οργανικά, ” δε βγαίνουν” !!!. Σκέψου τι θα γίνει όταν κληθούμε να επανδρώσουμε τις σκοπιές και όλες τις θέσεις που οφείλουμε ως αστυνομία και ακόμα χειρότερα τι έχει να γίνει όταν θα λειτουργήσουν τα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α & ακόμα χείριστα όταν θα πρέπει να “κρατήσουμε” ασφαλή όλη τη σαμιακή κοινωνία!!! Με ποιους;;;!!!».

Αξίζει να τονίσουμε πως αν δεν αλλάξει νοοτροπία η άνωθεν διοίκηση των αρμόδιων φορέων φύλαξης του νέου Κ.Υ.Τ, που συνεχώς αριθμητικά μεγαλώνει με την προσθήκη καινούριων οικίσκων θα αποδειχθεί πως πέρα από το αφήγημα περί κλειστών νέων δομών που αποδομήθηκε με την δήλωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου που μίλησε καθαρά για «ανοιχτές» δομές θα αποδομηθεί και το αφήγημα περί ασφαλούς ελεγχόμενης δομής. Διότι χωρίς προσωπικό φύλαξης δεν υπάρχει καμία ασφάλεια.

Πηγή samos24.gr