Αναφορά (3049/11-06-2021) προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε, ο Βουλευτής της ΝΔ Κούβελας Δημήτριος αναφορικά με το θέμα: «Δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ»


Ειδικότερα:

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κούβελας, κατέθεσε ως αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.Θ), με την οποία ζητούν να επιτραπεί στους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους η ελεύθερη είσοδος στα στρατιωτικά ΚΑΑΥ (Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας). Πιο συγκεκριμένα, η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την είσοδο των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ, παρόλο που στο παρελθόν επιτρεπόταν. Για το λόγο αυτό κάποιοι αστυνομικοί είχαν μέχρι σήμερα άτυπη πρόσβαση εκεί, στα πλαίσια των αμοιβαίων αισθημάτων συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που διακατέχει τα σώματα ασφαλείας.
Πλέον ζητούν να μπορούν νόμιμα και επίσημα να έχουν ελεύθερη είσοδο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας, κάνοντας χρήση της παραλίας, των χώρων αναψυχής και σίτισης, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Νομίζω ότι είναι ένα αίτημα δίκαιο που μπορεί να επιλυθεί, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που έπληξαν και τους αστυνομικούς, αλλά και του μικρού αριθμού αστυνομικών που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος.


ΠΗΓΗ   staratalogia.gr