Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, με τον Διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) κ. Rolf Wenzel, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης συνεργασίας, όπου παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ κ. Γιάννης Τσακίρης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για θέματα διαχείρισης του Μεταναστευτικού.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Wenzel για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό και την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελληνική Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Αναφέρθηκε σε στοιχεία των τελευταίων μηνών, το ρόλο της Ελλάδας στα διεθνή φόρα και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στα πλαίσια του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση, ενώ περιέγραψε την παρούσα κατάσταση και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ με βάση τις τρέχουσες ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο κ. Wenzel υπογράμμισε την πάγια στόχευση της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ισχυρή πολιτική δέσμευση που συμβαδίζει με τις Ευρωπαϊκές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ίσου καταμερισμού των βαρών. Ο κ. Wenzel αναφέρθηκε στη δράση της Τράπεζας στο διάστημα της Μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία Αλληλεγγύης και Κοινωνικής ενσωμάτωσης

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους, έχοντας βάλει τις βάσεις μιας μελλοντικής συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην κατεύθυνση στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Πηγή capital.gr