ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021

Εβρος: Άνοιξαν τα σύνορα στις Καστανιές για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες

Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που έσπευσαν να επισκεφθούν την Τουρκία κατά τις πρώτες ώρες ανοίγματος των συνόρων ....

Άνοιξε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουλίου, ο Συνοριακός Σταθμός των Καστανεών στον Εβρο.

Σημειώνεται ότι στις Καστανιές του Εβρου, το τελωνείο παρέμεινε κλειστό για 16 ολόκληρους μήνες, μετά την υβριδική επίθεση της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, όταν με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο επιχείρησαν να εισβάλλουν χιλιάδες μετανάστες.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ο έντονος προβληματισμός του δημάρχου της Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το άνοιγμα του τελωνείου: "ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ Λ Α Θ Ο Σ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ (ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00).ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Α Λ Λ Α ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ «ΔΕΔΟΜΕΝΑ»!!"

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται πως σύμφωνα με το ΦΕΚ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος Τούρκων πολιτών στη χώρα μας, ωστόσο οι Ελληνες θα μπορούν να εισέρχονται στην Αδριανούπολη και την Τουρκία, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.

1. Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν την άφιξή τους στη χώρα.

Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Εγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

2. Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, οφείλουν:
α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test)

και, βα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον εργαστηριακό έλεγχο με PCR και εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

Τέλος, οι Τούρκοι πολίτες με διαβατήρια της ΕΕ όπως αυτοί που διαμένουν στη Γερμανία, θα μπορούν να περνούν από το τελωνείο Καστανεών κατά την είσοδο και την έξοδό τους.

Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες οι οποίοι επισκέφθηκαν την Τουρκία κατά τις πρώτες κιόλας ώρες που άνοιξαν τα σύνορα στις Καστανιές..

Πηγή pameevro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου