Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στην πρώτη περίπτωση:                                                                       

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, δύο Μολδαβοί ηλικίας 23 και 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών με καταγωγή από τη Σομαλία, στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και αντίσταση.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου αποβίβασαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος χωριού Βασιλούδι) επτά μεταφερόμενους αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Γερακαρούς) δύο νεαρούς Σύρους σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας και αντίστασης.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εντοπίσθηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ανωτέρω περιοχή και σε σήμα στάσης που πραγματοποιήθηκε, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν.

Όταν το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός και ο συνοδηγός εξήλθαν από αυτό και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 10 Σύροι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


ΠΗΓΗ   https://www.thestival.gr