Οι συλλήψεις έγιναν στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας και στο τελωνείο των Κήπων


Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (12-7-2021), στους νομούς Καβάλας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης 2 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση

το πρωί της Δευτέρας, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 9 μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς, ενώ στην προσπάθεια του να διαφύγει τη σύλληψη, το όχημά του συγκρούστηκε με δύο περιπολικά αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκε.

Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν δύο διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας για νοσηλεία.

Επισημαίνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση,

 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα 4 μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.


ΠΗΓΗ   kavalapost.gr