Σε υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτές προεκτάσεις και συνέπειες μπορεί να μετατραπούν ανά πάσα στιγμή εν μέσω κορονοϊού, οι 250 πρόσφυγες οι οποίοι διαβιούν στα εγκαταλελειμμένα βιομηχανοστάσια στην παραλιακή τη Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα.



Πρόκειται για άτομα τα οποία κατέχουν νόμιμα έγγραφα και έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες, τα οποία ως προς τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους.
Παρά τις προσπάθειες της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών, κάθε ενέργεια για να καταχωρηθούν οι πρόσφυγες στο σύστημα και να οριστεί ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αυτό δεν τους αναγνωρίζει με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν οι χώροι που ζουν και κινούνται σε εστίες μετάδοσης.

Ιδιαίτερα όσοι ζουν στο πρώην εργοστάσιο “Λαδόπουλου” όπου σε κτίρια του λειτουργούν υπηρεσίες του Δήμου και καθημερινά εργάζονται δεκάδες άτομα απο το πράσινο, τον πολιτισμό και τον ηλεκτροφωτισμό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ. Παπαγεωργίου από την κίνηση, όλες οι προσπάθειες που έχουν κάνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό, καθώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τους αρμοδίους. Στο μεταξύ έντονος προβληματισμός υπάρχει και για όσους μετανάστες καθημερινά προσπαθούν να φύγουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας, για τους οποίους δεν υπάρχει καταγραφή και δεν έχουν την “ιδιότητα” του πρόσφυγα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα σχέδιο εμβολιασμού τους.

ΠΗΓΗ   patrastimes.gr