Ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας οδηγήθηκε χθες από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ένας 40χρονος Τούρκος υπήκοος, κάτοικος Αϊδινίου, ο οποίος συνελήφθη στην παραλία του αεροδρομίου το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2021 για παράνομη είσοδο στη χώρα και για παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα 3 πολιτών τρίτης χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2021 ενημερώθηκε το λιμενικό από σκάφος το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου ότι εντόπισε, στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου Ρόδου, ένα ύποπτο φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, χρώματος λευκού, ονόματι «ECE ECEM» να κατευθύνεται προς τις τουρκικές ακτές.

Το σκάφος δεν σταμάτησε στις υποδείξεις σκάφους του λιμενικού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και τελικά να ακινητοποιηθεί.

Ο Τούρκος διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την είσοδό του στη χώρα, ενώ αποβίβασε προγενέστερα άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Μετά από έρευνες στην παραλιακή περιοχή εντοπίστηκαν 3 μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, παραδέχτηκε ότι μετέφερε 3 μετανάστες που παρέλαβε στο Μαρμαρίς.
Στο σκάφος, όπως προέκυψε, επέβαιναν συνολικά 9 μετανάστες και διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι για τον κατηγορούμενο είχε σχηματιστεί το 2020 κι άλλη δικογραφία καθώς τον Σεπτέμβριο του 2020 σε έλεγχο στον λιμένα της Ακαντιάς κατελήφθη να στερείται των νόμιμων διατυπώσεων για διαμονή του στη χώρα και απελάθηκε.

Πηγή:   dimokratiki.gr