ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και ΕΚΑΒ οι "υποψήφιοι" μετά τους υγειονομικούς


Στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων


Μετά τους υγειονομικούς, το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα συζητηθεί και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων που συνδέονται με την υγεία και τα σώματα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μετέδωσε ότι επί τάπητος θα τεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε τμήματα και ειδικές μονάδες σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και ΕΚΑΒ.
Οι σκέψεις αυτές έρχονται λίγο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε την προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ. Μάλιστα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη ενδεχομένως να είναι ο "δρόμος" σε περίπτωση που χρειαστεί ξανά στο μέλλον.


ΣτΕ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός της ΕΜΑΚ - Απορρίφθηκε η αίτηση πυροσβεστών

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την αίτηση πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) για αναστολή εκτελέσεως της 28550 Φ 215.2/18.5.2021 πράξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή) με την υπ' αριθ. 133/2021 απόφαση του σχηματισμού Αναστολών, απέρριψε την αίτηση των πυροσβεστών της Ε.Μ.Α.Κ. κρίνοντας ότι την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης "επέβαλαν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.)".

Ενδεικτικά επισημαίνει το ΣτΕ ότι η λειτουργία της Ε.Μ.Α.Κ. "δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορονοϊό Covid-19".


ΠΗΓΗ   thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου