Με αυξητική τάση για το διάστημα που διανύουμε οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ Παναγιώτης Χαρέλας.

Η χρησιμοποίηση των μεταναστευτικών ροών ως μοχλός πίεσης πρός την χώρα μας και τα ευρωπαϊκά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό πολιτικά και οικονομικά οφέλη, ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ. Αν ήθελε κάτι τέτοιο η Τουρκία, θα έλεγχε πρώτα τα σύνορά της ως όφειλε και σύμφωνα με όσα έχει υπογράψει με την Ε.Ε , και όχι να συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση των μεταναστών προς την Ελλάδα.

Αυτό που χρειάζεται στον Έβρο είναι η στήριξη με ανθρώπινο δυναμικό.

Οι προσλήψεις 800 Συνοριακών Φυλάκων για την ενίσχυση φύλαξης στην περιοχή του Έβρου που είχε εξαγγείλει η ίδια η κυβέρνηση έχουν "παγώσει" ή καθυστερούν, με αποτέλεσμα η αριθμητική δύναμη των ενστόλων που επιχειρεί στον Έβρο, να είναι μικρότερη από αυτή που συμμετείχε πριν τα επεισόδια του Μαρτίου του 2020.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων εξέφρασε και την "πικρία" που αισθάνονται οι συνάδελφοι του και ο ίδιος, καθώς η πολιτεία δεν στάθηκε δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα που πέρασε, κάτι για το οποίο δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού είχε εξαγγείλει .... 

Θα ήμαστε δίπλα σάς και δεν θα σας ξεχάσουμε 



Δείτε όλη την συνέντευξη του Χαρέλα Παναγιώτη στην ALFA τηλεόραση της Θράκης


bordernews.gr