Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Εστία μετάδοσης κορονοϊού τα κρατητήρια του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Προφανώς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε όλο το προσωπικό που έρχεται σε επαφή είτε κατά την κράτηση εκεί είτε κατά την μεταγωγή τους

Μείζον θέμα με τις συνθήκες κράτησης παράτυπων μεταναστών έχει ανακύψει στο τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης στην Καβάλα.

Δεκάδες μετανάστες που περνούν από Έβρο και μεταφέρονται από διακινητές προς το εσωτερικό της χώρας, συνωστίζονται στα κρατητήρια μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες διασπείροντας τον κορονοϊό. Παρότι η Ελληνική Αστυνομία βάση της σχετικής νομοθεσίας, τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα έπρεπε όλοι αυτοί να κρατήθούν σε ειδικούς χώρους καραντίνας, οι μετανάστες, μεταφέρονται χωρίς καμία πρόληψη στα συγκεκριμένα κρατητήρια.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης, ήταν πριν από λίγες μέρες να "στιβαχτούν" 45 μετανάστες με τον έναν από αυτούς, να είναι φορέας covid-19. Παρόλο που μετά το μοριακό τεστ εξακριβώθηκε ότι είναι θετικός, παρέμεινε στους ίδιους χώρους με τους υπόλοιπους 44 και κατά τη μεταφορά ορισμένων εξ αυτών την επόμενη μέρα, σε άλλες δομές της Ορεστιάδας, ακόμη 11 βρέθηκαν θετικοί. Σήμερα Πέμπτη, άλλοι 3 μετανάστες, διαγνώσθηκαν θετικοί, και αυτοί, είχαν περάσει από τα κρατητήρια της διαχείρισης μετανάστευσης Καβάλας.

Προφανώς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε όλο το προσωπικό που έρχεται σε επαφή είτε κατά την κράτηση εκεί είτε κατά την μεταγωγή τους.

Πηγή lawandorder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου