Άκρως επιτυχημένη και απαραίτητη η συμμετοχή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ Θωμάς Μπόζιαρης. Αναγκαία και επιβεβλημένη όμως θεωρεί και την ενίσχυση με ένστολο προσωπικό ,καθώς και τον ανάλογο υλικό τεχνικό εξοπλισμό της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.

Αναφέρει σχετικά στην ανάρτηση:

Όλοι οι'' ' Δρόμοι ''(δράσεις) οδηγούν στη 
Διεύθυνση  Αλλοδαπών Αττικής και δη στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών. Δεν θα μπορούσε να λείψει άλλωστε η αρμόδια Διεύθυνση και το προσωπικό της από το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή της εγκληματικότητας σε βεβαρημένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Η Διεύθυνση  συμμετέχει όχι μόνο με έμπειρο προσωπικό στη στελέχωση των Μονάδων Κινητής Αστυνόμευσης (ΜΟΚΑ) αλλά δέχεται και το Σύνολο του όγκου των προσαγωγών, τις οποίες διαχειρίζεται το έμπειρο ειδικευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών(όπως πάντα) αλλά και οι νέοι συνάδελφοι, Συνοριακοί Φύλακες, οι οποίοι ρίχτηκαν στη '' μάχη'' από τη πρώτη ημέρα.

Τις πρώτες ημέρες της δράσης το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών διαχειρίστηκε έναν πολύ μεγάλο όγκο προσαγωγών (τριψήφιο) , εκ των οποίων πάνω από τις μισές έγιναν συλλήψεις. Αξίζει να σημειώσω εδώ (είναι πολύ σημαντικό) ότι εκ των συλληφθέντων ατόμων προέκυψαν και άτομα, τα οποία έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν (κλοπές, ναρκωτικά, κλπ) 
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους Συναδέλφους μου, αν και λίγοι κατάφεραν πολλά.....!!!!! Η πολύπαθη και γερασμένη Διεύθυνση  Αλλοδαπών δεν καταλαβαίνει από τέτοια και θα φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή. Το λιγοστό προσωπικό της εργάζεται με όρεξη θέληση αυταπάρνηση και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Πρέπει όμως και η ηγεσία της ΕΛΑΣ από τη μεριά της να ΕΝΙΣΧΎΣΕΙ την εν λόγω Δ/νση με προσωπικό κ μέσα.(από τον καινούργιο στόλο των οχημάτων δεν πήρε ουτε μισό αυτοκίνητο). Τα τελευταία δύο χρόνια με τη έλευση της νέας διοίκησης και τη στήριξη αυτής από το προσωπικό έχουν γίνει τεράστια βήματα και συνεχίζουν να γίνονται. 

Η Ενίσχυση με νέο προσωπικό είναι επιβεβλημένη για να συνεχίσει απρόσκοπτη να εκτελεί τα καθήκοντα της, όντας καθημερινά στην Πρώτη Γραμμή Αντιμετώπισης και Διαχείρισής του Μεταναστευτικού Ζητήματος στην ολότητά του. ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΒΉΜΑ για την ενίσχυση της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής από την Ηγεσία έγινε με τη πρόσληψη των νέων Συνοριακών Φυλάκων για την Ενίσχυση των ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου και Αμυγδαλεζας. Η ΕΝΈΡΓΕΙΑ αυτή, αν και καθυστερημένα( αφού προσλήψεις νέων Σ/Φ είχαν να γίνουν από το 2002 και τοποθετήσεις νεοεξερχομενων Αστυφυλάκων από το 2013) έδωσε '' ΟΞΥΓΌΝΟ'' στην Δ/νση και στο υπάρχον προσωπικό. ΕΊΝΑΙ Επιβεβλημένη όμως η Ενίσχυση με προσωπικό και των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης είτε από το υπάρχον προσωπικό είτε με νέες προσλήψεις αφού αυτή τη στιγμή η παρούσα δύναμη δεν ξεπερνά το 5-10% της οργανικής δύναμης,. 

Μια Ενέργεια που θα ΔΏΣΕΙ ΖΩΉ στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, αφού οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετακινήσεις προσωπικού έχουν μειώσει σημαντικά το '' ΠΡΟΣΔΌΚΙΜΟ ΖΩΉΣ'' . Συγχαρητήρια και πάλι στους Συναδέλφους μου.

Bordernews.gr