Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

«’Εκπληξη» ΥΕΘΑ: Νέα δωρεά Λασκαρίδη ενός πλοίου για το Πολεμικό ΝαυτικόΤο δικό του «μήνυμα» έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον εφοπλιστή Νίκο Λασκαρίδη, καθώς όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύφθηκε ότι θα προχωρήσει στην δωρεά νέου πλοίου για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ΥΕΘΑ είπε χαρακτηριστικά: «Σε απρόσμενη εξέλιξη προχώρησε η σημερινή μου συνάντηση με τον εφοπλιστή και Υποναύαρχο ε.τ. κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Γνωστοποίησε την πρόθεσή του για δωρεά στο @NavyGR ενός επιπλέον Πλοίου Γενικής Υποστήριξης. Σημαντικοί άνθρωποι, σε σημαντικές στιγμές», κάνοντας με αυτόν τον τρόπο γνωστή την δωρεά του κ. Λασκαρίδη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Στη διάρκεια συναντήσεως που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του για δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό ενός επιπλέον Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το εν λόγω πλοίο “PSV WILSON ATLNTIC” ναυλοχεί επί του παρόντος σε λιμένα της Δανίας και είναι αναλόγων δυνατοτήτων με τα ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» και «ΗΡΑΚΛΗΣ». Ο κατάπλους του στην Ελλάδα προγραμματίζεται μετά την ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποιήσεώς του. Η ευγενική δωρεά του τρίτου κατά σειράν ΠΓΥ από τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου