Συνελήφθη στις (23-7-2021) το βράδυ, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια να τους καθοδηγεί πεζούς προς την ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του στους αστυνομικούς.
Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ το απόγευμα της Παρασκευής, στην Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος, πλαστογραφία και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατά τον ενδελεχή έλεγχο που
ακολούθησε προέκυψε ότι: 
  • Το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορία
  • Για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 22-6-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής
  • Ο αλλοδαπός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα
  • Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας

Πηγή thrakinea.gr