Δερβεντλής Δημήτρης : Ανοίγουν οι Καστανιές - Κάποιοι από εμάς, συνεχίζουν όμως να μην κοιμούνται ξέγνοιαστα



Η χρονική στιγμή που επιλέγει η κυβέρνηση να προχωρήσει στο άνοιγμα του συγκεκριμένου τελωνείου ξεχνώντας - αγνοώντας την προ 16 μηνών απόπειρα μαζικής , βίαιης και καθοδήγουμενης εισβολής από τις τουρκικές αρχές χιλιάδων λαθρομεταναστών , φανερώνει μια βιασύνη. 

Η εργαλειοποιηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμο , οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης δέχονται κατά μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου έναν παρατεταμένο και έντονο υβριδικό πόλεμο. Φυσικά και το πρόβλημα δεν επιλύθηκε ούτε με τις 400 προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων ούτε με την μερική ανανέωση του υπηρεσιακού στόλου οχημάτων ούτε με την επέκταση του φράκτη στην νότια μεριά του ποταμού Έβρου, άλλωστε το καταμαρτυρούν οι διαρκώς αυξημένες συλλήψεις διακινητών και διακινούμενων , αλλά και οι χιλιάδες αποτροπές. 

Πιθανόν αυτή, η κυβερνητική απόφαση να είναι αποτέλεσμα της συνάντησης των προέδρων των δύο γειτονικών χωρών Ελλάδας - Τουρκίας, καθώς η τουρκική οικονομία βουλιάζει. 

Μόνο που κάποιοι μετά τα γεγονότα Φεβρουαρίου Μαρτίου 2020 εξακολουθούν να μην κοιμούνται ξέγνοιαστα με τέτοιον γείτονα. 

"Εμπρός Εβρίτες στηρίξτε τον τόπο σας και την τοπική οικονομία , όπως το πράξατε στην τότε περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης"


Δημήτρης Δερβεντλής – Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου και Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.


bordernews.gr