Καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ για τις συνθήκες Υπηρεσίας του προσωπικού με αφορμή επεισόδιο θερμοπληξίας δικυκλιστή της “Ζ”, θέτει σοβαρά ερωτήματα προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.


Διερχόμενοι πολίτες εξωτερικά της Αμερικανικής Πρεσβείας, το μεσημέρι της Παρασκευής (16/07) εντόπισαν τον 38χρονο αστυνομικό της ομάδας “Ζ” λιπόθυμο και πεσμένο με την μοτοσυκλέτα του πλευρικά του κτηρίου.

Ο 38χρονος αστυνομικός εκτελούσε σε στατική υπηρεσία στο κτίριο της Αμερικάνικης πρεσβείας. Πολίτες ειδοποίησαν διμοιρία των ΜΑΤ στην πίσω πλευρά και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. 

Όπως διαγνώστηκε ο αστυνομικός υπέστη θερμοπληξία λόγω της θερμοκρασίας και την παραμονής του κάτω από τον ήλιο για αρκετές ώρες.

Ο αστυνομικός όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί του εκτελούσε υπηρεσία σε σημείο που δεν υπάρχει εγκατεστημένο στέγαστρο, υπέστη θερμοπληξία και λιποθύμησε πέφτοντας με την υπηρεσιακή του μοτοσυκλέτα στο οδόστρωμα.

Ωστόσο ερωτήματα θέτουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί προς της ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Για ποιον λόγο οι αστυνομικοί που φυλάνε πέριξ της Αμερικάνικης πρεσβείας και μάλιστα ως στατικοί με μοτοσυκλέτες, δεν βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκτεθειμένοι χειμώνα – καλοκαίρι σε ακραίες καιρικές συνθήκες;

Γιατί η ομάδα “Ζ” δεσμεύεται σε στατικό σημείο, ενώ η αποστολή της είναι να επεμβαίνει σε έκτακτα γεγονότα;

Το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο της Ελλάδας, με εκατοντάδες κάμερες και ανθρώπους πίσω από αυτές, γιατί δεν αντιλήφθηκε αμέσως το λιποθυμικό επεισόδιο του αστυνομικού και γιατί δεν βγήκε ένας γιατρός από την πρεσβεία για παρέχει τις πρώτες βοήθειες;


nantiareport