Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, τώρα που το επέτρεψαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, την Παρασκευή 09/07/2021 κλιμάκιο της ομοσπονδίας μας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ κ. ΧΑΡΕΛΑ Παναγιώτη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής Και Β' Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ κ. ΜΠΌΖΙΑΡΗ Θωμά, έγινε δεκτό από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
Υπ/γο. Κ. ΣΑΝΙΔΑ Παρασκευα


Στον κύριο Γενικό έγινε μια ενημέρωση για τον αυξημένο και σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματισουν οι Συνοριακοί Φύλακες τόσο στη φύλαξη των Συνόρων και στην πάταξη της λαθροδιακίνησης όσο και στην διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών εν γένει αφου το μεταναστευτικό, προσφυγικο, ζήτημα , ήρθε για να μείνει.

Τονίστηκε η συμβολή της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής και κατ'επέκταση του προσωπικού αυτής, αφού εκ του θεσμικού ρόλου που της έχει αναθέσει η Πολιτεία βρίσκεται στην πρώτη Γραμμή Αντιμετώπισης και Διαχείρισής του Μεταναστευτικού , Προσφυγικού ζητήματος καθημερινά.

Γιαυτό ζητήθηκε από τον κύριο Γενικό στο μετρό πάντα του δυνατού, η ενίσχυση της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής στις επικείμενες εσωτερικές μεταθέσεις, αφού ως γνωστόν ο τεράστιος όγκος Αλλοδαπών που διαχειρίζεται καθημερινά είτε από τη διεκπεραίωση εγγράφων από τα τμήματα Αλλοδαπών , είτε από τη διαχείριση κρατουμένων και τις επιστροφές από τα ΠΡΟΚΕΚΑ και το τμήμα Επιστροφών, είτε από τη συμμετοχή από όλη τη διεύθυνση στην υποδιευθυνση πεζών περιπολιων αλλά και στην ΜΟΚΑ και τη διαχείριση του συνόλου των'' Δράσεων'' από το κέντρο πόλεως και τη δυτική Αττική από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών και Δυτικής ,αλλά και τη στελέχωση της δράσης Σαρισα από το ΤΔΜΑΑ και τη ενίσχυση του αεροδρομίου, έχει Αυξήσει τις ανάγκες σε προσωπικό καθημερινά.

Ολα τα ανωτέρω σε συνάρτηση με τις αυξημένες μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και τις αποχωρήσεις λόγο ηλικίας από τη ενεργό υπηρεσία, καθιστούν επιτακτική τη Ανάγκη Ενίσχυσης της Δ/νσης.

Από τη πλευρά του ο Στράτηγος, όντας πολύ καλός γνωστής των ζητημάτων που τέθηκαν, έδειξε μεγάλη κατανόηση και ενδιαφέρον.

Τέλος από τη πλευρά μας ευχαρίστησαμε τον Στρατηγό για την συνάντηση και του ευχηθήκαμε καλά δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ  FB ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΠΟΖΙΑΡΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΦΥ 


bordernews.gr