Οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.


Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 25 ετών, σε βάρος του οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα μη νόμιμων μεταναστών, απείθεια, κλοπή, πλαστογραφία, συμμορία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου στην παλαιά Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή πλησίον της Ασπροβάλτας, όπου συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός από το Ιράκ ενώ ο 25χρονος συνοδηγός από τη Συρία επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τέσσερις αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι, για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 15-07-2021 στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλως ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ    thestival.gr