Τον τελευταίο καιρό, καθώς η στάθμη του νερού στον Έβρο βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που επιτρέπει την πιο εύκολη μετάβαση των παράτυπων μεταναστών από τις όχθες της Τουρκίας σε αυτές του Έβρου, οι λαθροδιακινητές, φαίνεται πως βρίσκονται σε πανικό, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο αλλά και χρήμα.

Έτσι, επικοινωνούν με ελληνικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, ζητώντας να επικοινωνήσουν με δημοσιογράφους ή με συνοριακούς φύλακες, προκειμένου να "καρφώσουν" τους παράτυπους μετανάστες οι οποίοι πρόκειται να περάσουν στη χώρα μας.

Μάλιστα οι ίδιοι προχωρούν σε αυτή την κίνηση, αφού πρώτα έχουν "γεμίσει" το πορτοφόλι τους με τα μεγάλα ποσά που ζητούν προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή μετάβαση δεκάδων ανθρώπων καθημερινά από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου.

Έτσι, κερδίζουν χρόνο, αφού κατά τη σύλληψή τους στο ελληνικό έδαφος οι παράτυποι μετανάστες ενδεχομένως να μην έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο και πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, για να ενημερώσουν τους επόμενους που θα βρεθούν στη θέση τους ώστε να μην εμπιστευτούν τους "σωτήρες" λαθροδιακινητές. Σύμφωνα με τους ίδιους, "παραμυθιάζουν" τους ανυποψίαστους παράτυπους μετανάστες ζητώντας τους την μαγνητοσκόπηση των τελευταίων τους στιγμών πριν από την "ελευθερία" τους!

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το pameevro.gr από λαθροδιακινητή στην πλευρά της Τουρκίας:

Πηγή pameevro.gr