ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Προσωρινή απαγόρευση απελάσεων ζητά το Αφγανιστάν από την Ευρώπη


 Καθώς οι Ταλιμπάν προελαύνουν προς τις επαρχιακές πρωτεύουσες και η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα της κεντρικής Ασίας έχει επιδεινωθεί η αφγανική κυβέρνηση ζητά να μην μεταφέρονται (προσωρινά) από την Ευρώπη πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και το αίτημά τους απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα ζητά να ανασταλούν οι απελάσεις για τρεις μήνες καθώς η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκρηκτική.

Οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει τον έλεγχο περισσότερων από 100 περιοχών από τότε που οι διεθνείς δυνάμεις ξεκίνησαν την αποχώρησή τους την 1η Μαΐου.

Επιπλέον, πρόσφατα ξεκίνησαν να εξαπολύουν επιθέσεις στα περίχωρα πολλών περιφερειακών πρωτευουσών, αλλά μέχρι στιγμής έχουν απωθηθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα ολοκληρώσουν την στρατιωτική αποστολή τους στο Αφγανιστάν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το αρμόδιο υπουργείο για τους πρόσφυγες εκφράζει την ανησυχία που κυριαρχεί καθώς η βία κλιμακώνεται και οι μολύνσεις από τον κορονοϊό συνεχίζουν να αυξάνονται. Υπάρχει επίσης μεγάλη ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που ζητούν άσυλο στο εξωτερικό και εγκαταλείπουν τη χώρα.

ΠΗΓΗ   efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου