Ανεμβολίαστοι παραμένουν ακόμα οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων Κω και Λέρου παρά τις ανακοινώσεις πως οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούντο αρχές Ιουνίου. Καθημερινά τεστ ανίχνευσης και απλυμάνσεις.

Είμαστε στο τελικό στάδιο συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Κω όσοι εκ των προσφύγων δήλωσαν επιθυμία και αγγίζουν τους είκοσι σε σύνολο 70 ατόμων”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο διοικητής του ΚΥΤ Γιάννης Φραγκούλης.
Εκτιμά πως αν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα ενθαρρυνθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, στη πλειονότητα τους οικογένειες και θα δηλώσουν πρόθεση εμβολιασμού.
Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος δήλωσε ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής από τον τρόπο με τον οποίον τηρούν τα μέτρα οι πρόσφυγες στη δομή και ιδιαίτερα τα παιδιά.
“Δεν συγκρίνεται, με αυτόν της τοπικής κοινωνίας” υπογράμμισε ο κ Φραγκούλης, αποδίδοντας ακριβώς σε αυτόν τον λόγο και την αιτία που δεν σημειώθηκαν κρούσματα στη δομή καθώς κρατούνται οι αποστάσεις, χρησιμοποιούνται οι μάσκες, γίνεται απολύμανση και καθημερινά πραγματοποιούνται τεστ ανίχνευσης.
Και στη Λέρο σε αναμονή βρίσκεται η διοίκηση σύμφωνα με δηλώσεις της διοικήτριας του ΚΥΤ κ Κυπρίζογλου Φιλιώς προκειμένου να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε όσους εκ των 70 που φιλοξενούνται στη δομή επιθυμούν να εμβολιαστούν.


ΠΗΓΗ   ertnews.gr