Οι είναι ένα παλιό Σώμα στην δύναμη της Αστυνομίας, το μεταναστευτικό όμως πρόβλημα στην έξαρση του, επέβαλλε το Σώμα αυτό να μεγαλώσει προσφάτως, με την πρόσληψη μόνο στο νησί μας 160 Συνοριοφυλάκων, που όμως στις αρχαιρεσίες του Σωματείου τους εξέλεξαν Πρόεδρο έναν Θεσσαλονικιό ή για την ακρίβεια έναν νεαρό που γεννήθηκε στην Πτολεμαϊδα.


Ο Κυριάκος Κοτανίδης, που γεννήθηκε μόλις το 1992 είναι γιός Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, ο πατέρας του είναι Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ και δεν κρύβει ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη Συνοριοφυλάκων ήταν για εκείνον ένα όνειρο ζωής για την είσοδο στο Αστυνομικό Σώμα.

«Την αγαπώ την Αστυνομία μας λέει» αλλά ανεξάρτητα από τα δικά του αισθήματα, ο Κυριάκος Κοτανίδης την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» αναλύει στον Γιάννη Τζούμα όχι μόνο την αποστολή των Συνοριοφυλάκων, αλλά δεν κρύβει ότι στόχος τους είναι η μονιμοποίηση τους στην Αστυνομία.

Είμαστε Αστυνομικοί λέει, εκπαιδευτήκαμε ως τέτοιοι, λειτουργούμε ως τέτοιοι και έχουμε μια πολύ σοβαρή αποστολή, την φύλαξη των Συνόρων.

Ο Κυριάκος Κοτανίδης, δεν λέει «παχιά λόγια» αλλά δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα.

«Και τι θα γίνει, τον ρωτάμε, αν δεν χρειάζεστε αύριο;»

«Θα χρειαζόμαστε πάντα, μας απαντά, αλλά μπορούμε να εκτελέσουμε κάθε Αστυνομικό καθήκον.

«Δηλαδή, τον… προκαλούμε, θέλεις να πείς ότι η φύλαξη των Συνόρων από σας, έχει μειώσει τις ροές;».

Βεβαιότατα μας απαντά. Οφείλεται και σε μας.

Ο Κυριάκος Κοτανίδης αναλύει με σαφήνεια την αποστολή των Συνοριοφυλάκων και ξεκαθαρίζει ότι έχουν όλοι τους πλήρη συνείδηση, ότι φρουρούν τα Σύνορα αλλά έχουν να κάνουν με την διαχείριση ανθρώπων, κάτι που συνιστά απόλυτο σεβασμό.

Πηγή alithia.gr