Οι έρευνες για το πως ξέσπασε η φωτιά στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης μπορεί ακόμα να μην κατέληξαν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Όμως, πιάστηκαν στη «φάκα» πέντε άτομα για… άλλο λόγο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, άντρες της ΟΠΚΕ, που από την πρώτη στιγμή μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης (13.07.2021), βρέθηκαν για έρευνες στο σημείο της φωτιάς εντόπισαν 5 μαυροφορεμένους άντρες να προσπαθούν να κρυφτούν στο δάσος και στη σκέψη ότι οι άντρες αυτοί θα μπορούσε να είχαν σχέση με την πυρκαγιά, προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν.

Οι πέντε άντρες προσπάθησαν να ξεφύγουν, όμως η ομάδα της ΟΠΚΕ δεν τους άφησε από τα μάτια της. Μετά από ανθρωποκυνηγητό βρέθηκαν να προσπαθούν να κρυφτούν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Τριανδρίας, γύρω στις 14:30 και συνελήφθησαν.
Πρόκειται για τέσσερις άντρες από τη Συρία που κάποιος παράνομος διακινητής μεταναστών τους μετέφερε με αυτοκίνητο από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και τους παρέδωσε στην περιοχή του Σέιχ Σου, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Εκεί τους παρέλαβε ο 5ος που συνελήφθη μαζί τους, ένας άνδρας ιρακινής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δασική περιοχή του Σέιχ Σου γίνεται πολύ συχνά τόπος εγκατάλειψης λαθραίων μεταναστών από παράνομους διακινητές. Τους παραδίδουν εκεί σε κάποιους άλλους που τους παραλαμβάνουν και εξαφανίζονται.


Παρ’ όλα αυτά, εξετάστηκε από τις Αρχές το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τη φωτιά που έκαψε 90 στρέμματα δάσους, όμως, μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν προκύπτει συσχέτιση. Την ίδια στιγμή, οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζονται.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης


ΠΗΓΗ    newsit.gr