Ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex συμφώνησε να ξεκινήσει μια ταχεία παρέμβαση στα σύνορα της Λιθουανίας με τη Λευκορωσία για να βοηθήσει στην αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση.

Οι λιθουανικές αρχές απέστειλαν επίσημο αίτημα για ταχεία παρέμβαση στα σύνορα στον Frontex το Σάββατο το απόγευμα. Ο Frontex έχει ήδη στείλει αξιωματικούς και εξοπλισμό στη Λιθουανία την 1η Ιουλίου.

«Η κατάσταση στα σύνορα της Λιθουανίας με τη Λευκορωσία παραμένει ανησυχητική. Αποφάσισα να στείλω μια ταχεία παρέμβαση στα σύνορα στη Λιθουανία για να ενισχύσω τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ », δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex Fabrice Leggeri.

«Θα ενισχύσουμε τη βοήθειά μας και θα στείλουμε επιπλέον συνοριοφύλακες, περιπολικά αυτοκίνητα και εξειδικευμένους αξιωματικούς για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων με μετανάστες για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εγκληματικά δίκτυα που εμπλέκονται. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ σε δράση », πρόσθεσε.

Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι λιθουανικές αρχές κατέγραψαν περισσότερα από 800 παράνομα σύνορα στα σύνορά της με τη Λευκορωσία. Ενώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν…


ΠΗΓΗ   frontex.europa.eu