Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Πολεμική Αεροπορία: Πάνω από 1.200 (πραγματικές/μάχιμες) ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα πτητικά μέσα σε 11 ημέρες

Τις 1.202,4 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν μέσα στις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL, ελικόπτερο B-212 και UAV) εκτελώντας 378 αποστολές αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι ολόκληρο τον Ιούλιο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ συμπλήρωσαν 802,9 ώρες πτήσης εκτελώντας συνολικά 358 εξόδους.

Το τελευταίο διήμερο συμπλήρωσαν άλλες 183 ώρες πτήσης στη διάρκεια 60 αποστολών αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης. Το ίδιο διάστημα, ένα ελικόπτερο Α-109 μετέφερε έναν ασθενή από τη Σύρο στην Ελευσίνα και ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε ένα νεογνό από την Κω στο Ηράκλειο. Συμπληρώθηκαν 4,8 ώρες πτήσης σε δύο αποστολές.

Οι ώρες πτήσης των χειριστών τις Πολεμικής Αεροπορίας είναι “πραγματικές” και μάχιμες, υπό την έννοια πως αυτοί οι άνθρωποι, δεν βάζουν τον αυτόματο πιλότο -που ζήτημα είναι αν υπάρχει- για να “γράψουν” αυτές τις ώρες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στα εμπορικά αεροσκάφη. Βρίσκονται συνεχώς στα χειριστήρια και πετάνε υπό αντίξοες συνθήκες, διότι το έργο τους το απαιτεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου