ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021

Χίος / Στην δομή καραντίνας οι 24 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο Φώκι

Έληξε χθες η καραντίνα 25 προσφύγων και μεταναστών και μεταφέρθηκαν από τη Λευκωνιά στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, όπου βρίσκονται συνολικά 300 αιτούντες άσυλο.

Στη Δομή Καραντίνας της Λευκωνιάς μεταφέρθηκαν οι 24 πρόσφυγες – μετανάστες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι χθες, Τετάρτη 18 Αυγούστου έφθασαν στην παραλία Φώκι, κοντά στα Μαύρα Βόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 15 άντρες, 8 γυναίκες και 1 μωρό (αγοράκι), όλοι από την Αφρική. Συγκεκριμένα οι 15 εξ’ αυτών είναι από τη Σιέρα Λεόνε και οι υπόλοιποι από Σουδάν, Γκάμπια και Σενεγάλη.

Όλοι θα παραμείνουν στην δομή καραντίνας για 14 ημέρες, ενώ θα υποβληθούν και σε τεστ κορωνοϊού με την συνεργασία και ευθύνη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Για το περιστατικό αυτό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση έως τώρα από το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Ακτοφυλακή ή την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Χθες έληξε η καραντίνα για 25 πρόσφυγες που είχαν φτάσει στη Χίο, οπότε και μεταφέρθηκαν από τη Λευκωνιά στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Σύμφωνα με το Διοικητή του Κέντρου, στη ΒΙΑΛ σήμερα βρίσκονται 300 αιτούντες άσυλο.


Πηγή avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου