Οργανωμένη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων


Συνελήφθη αλλοδαπός καλλιεργητής ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Εκριζώθηκαν συνολικά (544) δενδρύλλια, ενώ κατασχέθηκε και πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov

Οργανωμένη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία εκτείνονταν σε δύσβατη, δασώδη και παραποτάμια περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από την παραπάνω υπηρεσία με τη συνδρομή και ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας, συνελήφθη αλλοδαπός, που κατηγορείται για καλλιέργεια ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο χώρο διαπιστώθηκε η ύπαρξη πρόχειρου καταλύματος, πάνω σε αυτοσχέδιο κρεβάτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με γεμιστήρα με (30) φυσίγγια και ξιφολόγχη καθώς και (3) ακόμη ταχυγεμιστήρες με συνολικά (28) φυσίγγια.

Ακόμη, βρέθηκαν σύστημα ποτισμού αποτελούμενο από λάστιχο (30) μέτρων και δεξαμενή νερού καθώς και αγροτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπες, πριόνια).

Τέλος, από το χώρο της φυτείας εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (544) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από -5- εκατοστά έως -2,70- μέτρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.