Η Airbnb σχεδιάζει να φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Brian Chesky, την Τρίτη.

Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα στην πλατφόρμα της Airbnb και οι διαμονές θα χρηματοδοτηθούν από την εταιρεία, σημείωσε ο Chesky στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τι ποσό ακριβώς η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει ή για πόσο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν εκκενώσει περίπου 48.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν τις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες εξακολουθούν να προσπαθούν να διαφύγουν, φοβούμενοι αντίποινα από τους Ταλιμπάν που έχουν καταλάβει την εξουσία.

"Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας", τόνισε ο Chesky. "Έχουμε ευθύνη να αναλάβουμε δράση" και πρόσθεσε: "Ελπίζω ότι αυτό θα εμπνεύσει και άλλες επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο".

Ο Chesky προέτρεψε τους οικοδεσπότες της Airbnb να "επικοινωνήσουν" μαζί του εάν θέλουν να φιλοξενήσουν μια οικογένεια προσφύγων και δεσμεύτηκε να τους συνδέσει με τα κατάλληλα άτομα στην εταιρεία.

Η Airbnb, η κεφαλαιοποίηση της οποίας εκτιμάται στα περίπου 92 δισ. δολάρια, συχνά καλύπτει το κόστος στέγασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία σημειώνει ότι 75.000 άνθρωποι έχουν βρει ένα μέρος για να μείνουν σε περίοδο κρίσης από το 2012.

Πηγή capital.gr