Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Συνελήφθησαν δύο διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πτολεμαΐδα

Κατασχέθηκαν 15 κιλά και 350 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 2.984 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 9.300 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες 27-08-2021 τις μεσημβρινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο 2 αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στον 29χρονο, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του -94- πακέτα τσιγάρων και 11 συσκευασίες καπνού, βάρους 550 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ακολούθως, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 29χρονου στην Πτολεμαΐδα, στην οποία διαμένει μαζί με τον 59χρονο, όπου βρέθηκαν σε ειδική διαμορφωμένη κρύπτη 2.890 πακέτα τσιγάρων και 296 συσκευασίες καπνού, βάρους 14 κιλών και 800 γραμμαρίων, τα οποία κατείχαν από κοινού και για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Επίσης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.300 ευρώ, καθώς και σημειώσεις σχετικές με αγοραπωλησία λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • 2.984 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας,
  • 307 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 15 κιλών και 350 γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των 9.300 ευρώ και
  • σημειώσεις σχετικές με αγοραπωλησία λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Ανωτέρω συνολική ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή astynomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου