Μια παρατήρηση από αστυνομικούς της Καλλονής για θόρυβο, σε ομάδα 20 περίπου Ρομά, μονίμων κατοίκων στην Καλλονή, που διασκέδαζαν στην αυλή του σπιτιού τους, είχε σαν αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κινδυνέψουν με λυντσάρισμα!

Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ έπεσαν και τρεις πυροβολισμοί στον αέρα, από αστυνομικό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το βανδαλισμό δεν γλίτωσε το περιπολικό της αστυνομίας, που οι αστυνομικοί υποχωρούντες άφησαν στα χέρια των επιτιθέμενων.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης, προς Τετάρτη.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλονής, υπήρξε διαμαρτυρία για το γλέντι που είχε στηθεί σε σπίτι στην περιοχή Καλυβάκια, της κωμόπολης πολύ κοντά στην πλατεία.

Περιπολικό με δύο αστυνομικούς κινήθηκε προς το σημείο, όπου όμως δέχθηκε αρχικά τη λεκτική επίθεση των διασκεδαζόντων αναγκάζοντας τους να υποχωρήσουν.

Στη συνέχεια όμως οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι οι Ρομά στράφηκαν προς γειτονικό σπίτι απ’ όπου θεώρησαν ότι προήλθε η καταγγελία, απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι «θα την κάψουν».

Ακολούθησε δεύτερη επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία όμως προκάλεσε την επίθεση εναντίον τους, από τους Ρομά.

Χτυπήθηκε μάλιστα στη διάρκεια της, ο ένας αστυνομικός γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με τη δικογραφία, την επέμβαση του άλλου, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές, για να εκφοβίσει τους επιτιθέμενους.

Το γεγονός προκάλεσε πανικό, μάλιστα μια έγκυος γυναίκα που συμμετείχε στο γλέντι λιποθύμησε με τους επιτιθέμενους, να θεωρούν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα.

Οι Αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή ενώ οι Ρομά βανδάλισαν το περιπολικό αυτοκίνητο που είχε αφεθεί πίσω.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού στην Καλλονή, ανέβηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά άνδρες εκ των οποίων ένας ανήλικος 17 ετών και μια γυναίκα.

Αύριο Πέμπτη 19 Αυγούστου, οδηγούνται στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, προκειμένου να δικαστούν με βαρύτατες κατηγορίες που επισείουν πολυετή φυλάκιση.

Οι οκτώ κατηγορούνται κατά περίπτωση για διακεκριμένη περίπτωση στάσης από κοινού, σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς δημόσιου πράγματος (σ.σ του περιπολικού), εξυβρίσεις κλπ.

Πηγή epoli.gr