Στις συλλήψεις τριών συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, παρουσία και έτερων σταθμών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό δύο άνδρες ηλικίας 25 και 34 ετών από τη Συρία και την Τουρκία αντίστοιχα, εντός του οποίου βρέθηκαν τέσσερις παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, δύο εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Ασπροβάλτας, το βράδυ της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης) πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, 40χρονος Γεωργιανός, δε συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε οπισθοπορεία, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να πλήξει τα υπηρεσιακά οχήματα και να διαφύγει. Στη συνέχεια και αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός συνέχισε να μη συνεργάζεται κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλην όμως συνελήφθη.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν επτά Σύροι (δύο εξ’ αυτών στο χώρο των αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών, επικίνδυνης οδήγησης, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή thestival.gr