Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (18-08-2021) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, δύο αλλοδαπές, κατηγορούμενες για απάτες. 

Ειδικότερα, οι δράστιδες κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.490 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν από στύλο της ΔΕΗ, έξω από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, σημείο που είχε υποδειχθεί από άγνωστους συνεργούς τους.

Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι συνεργοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης ιατρικής επέμβασης, ως συνέπεια σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, αποπειράθηκαν αρχικά να της αποσπάσουν το χρηματικό πόσο των -50.000- ευρώ, πείθοντάς την εν τέλει να αφήσει στο προαναφερόμενο σημείο το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε, ως αμοιβή για την υποτιθέμενη επέμβαση.

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο του, ενώ κατασχέθηκε ακόμη το παραπάνω όχημα και -3- κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, οι συλληφθείσες με τους άγνωστους συνεργούς τους αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των -100.000- ευρώ από άλλες -4- γυναίκες στην πόλη των Τρικάλων, -3- από τις οποίες ηλικιωμένες.




Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


ΠΗΓΗ   trikalavoice.gr