Με δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Ροδόπη, ζευγάρι συνελήφθη αφού ζητούσε λύτρα για να απελευθερώσει φυλακισμένους αλλοδαπούς.

Ζευγάρι που κρατούσε φυλακισμένους μετανάστες ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους, συνελήφθη στη Ροδόπη. Πιο συγκεκριμένα, με οργανωμένες επιχειρήσεις που εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στην Κομοτηνή και σε έναν οικισμό της Ροδόπης, το πρωί της Τετάρτης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής και του τμήματος Αρριανών άλλα δυο μέλη της σπείρας Ελλήνων που φυλάκιζαν και απαιτούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Πώς συνελήφθησαν

Πρόκειται για έναν 22χρονο και μία 24χρονη, στον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν 400 ευρώ από τα λύτρα που είχαν πληρώσει συγγενικά πρόσωπα των κρατούμενων αλλοδαπών. Σε βάρος και των δυο είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, που έχει ήδη ασκήσει την ίδια δίωξη σε έναν 32χρονο.
Είχαν φυλακισμένους μετανάστες από το Πακιστάν

Στις 27 Ιουλίου, οι δυο Έλληνες παρέλαβαν από δύσβατο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου τους επτά παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν που έφτασαν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία και δυο ημέρες αργότερα τους μετέφεραν με δύο οχήματα στο σπίτι του 32χρονου στον οικισμό Αλάν Κογιού, όπου τους κατακρατούσαν παράνομα με τη χρήση βίας και με απειλές για να τους υποχρεώσουν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να τους ζητήσουν να πληρώσουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τις αρπαγές και, μαζί με άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, έκαναν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έφοδο στο σπίτι του 32χρονου, του πέρασαν χειροπέδες και απελευθέρωσαν τους επτά φυλακισμένους αλλοδαπούς. Από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 22χρονου και της 24χρονης και εκδόθηκαν τα εντάλματα σε βάρος τους.

Πηγή in.gr