Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, η κατάταξη των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Στρατολογικό Σώμα.


Οι επιτυχόντες Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) του πρόσφατου διαγωνισμού, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατάταξη τους, ανάλογα με τα σημειώματα που έλαβαν από το ΓΕΕΘΑ, έως τις 27 Αυγούστου 2021.

Τα σημειώματα κατάταξης έχουν αποσταλεί, είτε μέσω των στρατολογικών υπηρεσιών που ανήκουν, είτε μέσω των μονάδων εάν είναι ΔΕΑ, ΟΒΑ ή κληρωτοί οπλίτες.

Στο Στρατό Ξηράς έχουν κληθεί 1000 άτομα, άνδρες και γυναίκες. Από αυτούς οι 200 στις Ειδικές Δυνάμεις και θα καταταγούν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, ενώ οι υπόλοιποι 800, όλων των Όπλων και Σωμάτων του ΣΞ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα Βοιωτίας, προκειμένου να περάσουν ενιαία, βασική εκπαίδευση μαχητού συνολικής διάρκειας 3 μηνών περίπου, και ακολούθως θα αποδοθούν στο Όπλο και Σώμα που ανήκει ο καθένας/καθεμία για την επιπλέον εκπαίδευση της ειδικότητός τους.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, έχουν κληθεί 300 άτομα, άνδρες και γυναίκες.

Στην Πολεμική Αεροπορία, 280 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαιδεύσεως (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη.

Στο Κοινό Νομικό Σώμα, των Ενόπλων Δυνάμεων, 20 άνδρες και γυναίκες.

Του Ηλία Προύφα


ΠΗΓΗ   kranosgr.com