Μετά τους Κύπριους πυροσβέστες, τα ξημερώματα της Παρασκευής έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και οι 83 Γάλλοι, με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να σπεύδει να ευχαριστήσει τη Γαλλία για την προσφορά της.

Με τις πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας να μαίνονται ανεξέλεγκτες ζητήθηκε βοήθεια από ξένες χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν. Ήδη βρίσκονται στη χώρα κύπριοι πυροσβέστες ενώ τα ξημερώματα της Παρασκευής έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και οι Γάλλοι, με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να σπεύδει να ευχαριστήσει τη Γαλλία για την προσφορά της.

Το μεγάλο ευχαριστώ


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 καναντέρ και 83 πυροσβεστών προς τη χώρα μας μετά την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών» εκφράζει μέσω Twitter η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Άμεση βοήθεια από πέντε χώρες

Πέντε χώρες ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ελβετία είπαν άμεσα το «ναι» στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια.

Ειδικότερα:
  • από την Κύπρο 40 πυροσβέστες επιχειρούν ήδη στην Άνω Βαρυμπόμπη Αττικής και 2 αεροσκάφη στην Κρήτη,
  • από τη Γαλλία έφθασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 83 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη
  • από τη Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα αναμένονται αύριο το πρωί,
  • από τη Σουηδία 2 αεροσκάφη που αναμένονται επίσης αύριο,
  • · από την Ελβετία αναμένονται 3 ελικόπτερα

Πηγή in.gr