Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Παραλήρημα Ομέρ Τσελίκ: Οι Έλληνες οδηγούν στον θάνατο τους πρόσφυγες

Με την Ελλάδα τα έβαλε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ αναφορικά με το προσφυγικό σε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου.

Με δηλώσεις κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα, ακόμα κι αν τις δοθούν κονδύλια για αυτό, τονίζοντας πως « Η Τουρκία δεν είναι κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων».

Δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία χρησιμοποιώντας την Ελλάδα να επιτεθεί στην ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι Έλληνες Λιμενικοί βυθίζουν σκάφη με πρόσφυγες, συνοψίζοντας πως η χώρα μας τους οδηγεί στον θάνατο.

Έκανε λόγο για βαρβαρότητα των Ελλήνων στην οποία «κλείνει τα μάτια η ΕΕ». Υποστηρίξε μάλιστα ότι αν η Ευρώπη δεν κάνει αυτά που της αναλογούν, δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την Τουρκία το να αποδέχεται πρόσφυγες.

Στο ίδιο πνεύμα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, παρά την συνομιλία Μητσοτάκη- Ερντογάν, για άλλη μια φορά ζήτησε αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο Χουλουσί Ακάρ «στοχοποίησε» εκ νέου το Καστελόριζο και αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας που ενοχλούν την Τουρκία. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, είναι μάταιος κόπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου