Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

'' Έκτακτη χορήγησης άδειας λόγω καύσωνα'' - Διαμαρτυρία αστυνομικού

Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Καλησπέρα σας. Είμαι αστυφύλακας. Σήμερα το πρωί περί τις 11 επισκέφθηκα τα κεντρικά ιατρεία Αθηνών όπου στεγάζονται στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς προκειμένου να προμηθευτώ μια βεβαίωση ότι πάσχω από σακχαρώδη διαβήτη όντας πάσχων από το 2017 και εν συνεχεία να την προσκομίσω στην υπηρεσία μου για να μου χορηγηθεί ολιγοήμερη άδεια λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα μας καθώς σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου που εκδόθηκε πρόσφατα αναγνωρίζεται η ασθένεια μου και συγκαταλέγομαι στις ευπαθείς ομάδες.

Αρχικά αναζήτησα τον θεράποντα ιατρό μου(ενδοκρινολόγο)πλην όμως απουσίαζε με άδεια όπως και έτεροι ιατροί με την εν λόγω ειδικότητα. Κατόπιν τούτου απευθύνθηκα σε ιατρό (παθολόγο) όπου εξήγησα τον λόγο της επίσκεψης μου και αιτήθηκα την σχετική γνωμάτευση και τους λόγους χρήσης αυτής επικαλούμενος την περιβόητη εγκύκλιο πλην όμως αρνήθηκε να μου γνωματεύσει αν και δήλωσα και έλεγξε τον αριθμό ΑΜΚΑ μου από τον οποίο και προκύπτει ότι είμαι εγγεγραμμένος στην κατηγορία «απροσδιόριστες μορφές σακχαρώδη διαβήτη και λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή εδώ και 4 χρόνια!!

Πάρα ταύτα εξακολούθησε να αρνείται να μου εκδώσει την βεβαίωση καθώς ούτε καν μπήκε στην διαδικασία να τεκμηριώσει τα λεγόμενα μου αφού υπέδειξα το κείμενο της εγκυκλίου από το κινητό μου και απαιτούσε να εκτυπώσω και να παρουσιάσω τις σχετικές διατάξεις σε μορφή εγγράφου κάτι το οποίο έπρεπε να έχει ως όφειλε και όχι να απαιτεί από εμένα!!!

Αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο δεν υπήρξε συνεργασία και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο «διαφημίζουν" μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες εφόσον δεν εφαρμόζονται από τους ιατρούς.

Πηγή bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου