Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη τριών συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Στην 1η περίπτωση χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας στην Παλαιά Εθνική Οδό (ύψος Ασπροβάλτας) ακινητοποίησαν όχημα τύπου VAN και σε έλεγχο που διενήργησαν βρέθηκαν στο εσωτερικό του εννέα αλλοδαποί από τη Συρία, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Συνελήφθησαν δύο νεαροί Πακιστανοί, 17 και 16 ετών οδηγός και συνοδηγός του οχήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην 2η περίπτωση λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας), έπειτα από σύντομη καταδίωξη, δύο αλλοδαπούς ηλικίας 22 και 25 ετών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες μετέφεραν με όχημα τύπου VAN, οκτώ αλλοδαπούς από τη Συρία, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή thestival.gr