Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Συγκεκριμένα:
  • Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες (01-08-2021) τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης, 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε θραύσει τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα απο το εσωτερικό του, χωρίς ωστόσο να προλάβει.
  • Βραδινές ώρες της 31-07-2021 συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος από κοινού με 29χρονο αλλοδαπό συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, την τσάντα 51χρονης ημεδαπής. Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι ανωτέρω συλληφθείς, από κοινού με έτερους συνεργούς του, σε δύο περιπτώσεις στις 24 και 25 Ιουλίου, με τη χρήση βίας και με τη μέθοδο της απασχόλησης αντίστοιχα αφαίρεσαν από δύο οδηγούς ΤΑΞΙ κερματοδέκτες.
  • Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» εντόπισαν μετά από αναζητήσεις και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 27 ετών, διότι νωρίτερα με χρήση βίας αφαίρεσαν από 23χρονο αλλοδαπό χρηματικό ποσό.
  • Απογευματινές ώρες 01-08-2021, στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο ενός οδηγού ταξί από το εσωτερικό του οχήματός του.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 22χρονου αλλοδαπού για κλοπή, καθώς κατελήφθει από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.
Οι συλληφθέντες, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή astynomia.gr