Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Στην «τσιμπίδα» της ΕΛΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών στη Λακωνία

Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Λακωνίας αποκάλυψε έρευνα αστυνομικών της Λακωνίας. Για τον συγκεκριμένο φάκελο, την Πέμπτη 26/7, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας, 38, 53 και 55 ετών στις περιοχές Στεφανιά και Άγιος Δημήτριος Δ. Ευρώτα και στην Ελαία Δ. Μονεμβασίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα τρία άτομα δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Στην οικία του 55χρονου:

• ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 1.234 γραμμαρίων,

• 2 ζυγαριές ακριβείας,

• κινητό τηλέφωνο και

• το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στην οικία του 53χρονου:

• δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 13 εκατοστών, περίπου,

• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 6,3 γραμμαρίων και

• τσιγαριλίκι κάνναβης,

Στην οικία του 38χρονου:

• κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Πηγή lakonikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου