Οι αλλοδαποί ήταν υπήκοοι Πακιστάν και κρατούνταν όμηροι σε σπίτι στον οικισμό του Αλάν Κογιού στην Κομοτηνή – Οι δράστες απαιτούσαν χρήματα για την απελευθέρωση τους

Επτά αλλοδαποί που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας σε οικία σε οικισμό της Κομοτηνής απελευθερώθηκαν την Παρασκευή 30 Ιουλίου ύστερα από αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστες της απαγωγής των επτά μεταναστών ήταν Ρομά, οι οποίοι κρατούσαν όμηρους τους αλλοδαπούς – υπηκόους Πακιστάν σε σπίτι στον οικισμό του Αλάν Κογιού, απαιτώντας χρήματα από τους ίδιους ή από συγγενείς τους για την απελευθέρωση τους.

Για την υπόθεση συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης και για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση ακόμη τριών ατόμων – μελών της σπείρας, ενός 22χρονου ημεδαπού, μιας 24χρονης ημεδαπής και ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην σχηματισθείσα δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και ακολούθως ο άγνωστος δράστης τους οδήγησε πεζούς σε προκαθορισμένο σημείο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 29 Ιουλίου, μαζί με τον 32χρονο και τον 22χρονο τους μετέφεραν με δύο οχήματα στην παραπάνω οικία, όπου τους κρατούσαν παράνομα με τη χρήση βίας και με απειλές, προκειμένου να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι κατά το χρόνο της παράνομης κράτησης των αλλοδαπών, συγγενικά τους πρόσωπα μετέφεραν σε λογαριασμό της 24χρονης το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πηγή fonirodopis.gr